Goldman Sachs знизив прогнози економічного зростання Китаю

Понеділок, 19 червня 2023, 13:58 -

Аналітики Goldman Sachs знизили прогнози економічного зростання Китаю, посилаючись на постійну слабку довіру і "хмару" над ринком нерухомості як сильніші, ніж очікувалося, перешкоди.

Про це пише Reuters.

Американський інвестиційний банк знизив свій річний прогноз зростання реального ВВП другої найбільшої економіки світу з 6% до 5,4%. Банк також знизив прогноз зростання на 2024 рік з 4,6% до 4,5%.

"Це скорочення слідує за аналогічними кроками інших аналітиків, хоча Goldman залишається одним з найоптимістичніших, оскільки дані свідчать про те, що відновлення Китаю після пандемії сповільнюється. Нещодавно банк також, як і інші, знизив свій прогноз щодо китайської валюти", - пише агентство.

Реклама:

"Жодне пожвавлення в економіці не згасало так швидко, як у Китаї", - зазначають аналітики на чолі з економістом Хуей Шаном, називаючи основною причиною спад на ринку нерухомості та його наслідки.

"Ми вважаємо, що зустрічні вітри зростання, ймовірно, збережуться, а політики будуть обмежені економічними та політичними міркуваннями в наданні значущих стимулів", - кажуть аналітики Goldman Sachs.

Уряд Китаю встановив скромний цільовий показник зростання ВВП на рівні близько 5% на цей рік після того, як він не досяг мети на 2022 рік, а державні ЗМІ повідомили, що в п'ятницю відбулося засідання кабінету міністрів, на якому обговорювалися заходи щодо стимулювання зростання.

Реклама:

Нагадаємо:

Світові ціни на нафту впали більш ніж на 1 долар у понеділок, втративши прибуток минулого тижня, оскільки питання щодо економіки Китаю переважили скорочення видобутку ОПЕК+.

Економічна правда

Реклама: