Кількість отримувачів субсидії зросте майже на мільйон – Мінсоцполітики

Четвер, 15 червня 2023, 19:40 -

Мінсоцполітики очікує збільшення кількості домогосподарств - отримувачів субсидії приблизно на один мільйон через зростанння тарифів на електроенергію.

Про це в ефірі телемарафону заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пише "Укрінформ".

"Для тих домогосподарств, що вже отримують субсидію, всі перерахунки будуть проведені автоматично із урахуванням збільшення вартості електроенергії.

Ми передбачаємо, що нових звернень за призначенням субсидій серед тих, хто за старими тарифами не потребував допомоги, буде за весь сезон до мільйона", - розповіла Жолнович.

Реклама:

Міністр нагадала, що компенсації підлягає вартість будь-якого тарифу в межах визначеної для кожного виду домогосподарства нормативу.

"Для кожного домогосподарства є визначена норма. Якщо це будинок на еклектичному опаленні - більша кількість кіловат покриватиметься субсидією, якщо, наприклад, на газовому опаленні - менша. Тобто сума субсидії буде перерахована в межах встановленої норми", - пояснила вона.

За її словами, на додаткові видатки має вистачити передбачених на цей рік у держбюджеті 37 млрд грн на підтримку вразливих категорій громадян.

Реклама:

"Якщо будемо розуміти, що кількість людей збільшується настільки, що ми не покриватимемо цих видатків, будемо робити перерозподіл в державному бюджеті з інших програм.

Або підніматимемо питання про збільшення допоміжних програм, які сьогодні нам надаються міжнародними донорами", - резюмувала Жолнович.

Нагадаємо:

Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка в межах експериментального проєкту максимально спрощує процедуру звернення громадян за житловою субсидією і забезпечує швидке прийняття рішення щодо її надання.

Кабмін затвердив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год.

Економічна правда

Реклама: