Сінгапурська Temasek скоротила компенсації команді, відповідальній за інвестиції у FTX

Понеділок, 29 травня 2023, 10:47 -


Інновації в дії

Сінгапурський державний інвестор Temasek Holdings заявив, що скоротив компенсації команді, яка рекомендувала інвестиції в нині збанкрутілу криптовалютну біржу FTX.

Про це пише Reuters.

Це рішення було прийнято через шість місяців після того, як Temasek ініціювала внутрішній перегляд своїх інвестицій в FTX, в результаті якого було списано 275 мільйонів доларів.

"Незважаючи на те, що інвестиційна команда не допустила жодних неправомірних дій при наданні своїх інвестиційних рекомендацій, інвестиційна команда і вище керівництво, які несуть повну відповідальність за прийняті інвестиційні рішення, понесли колективну відповідальність, і їхня винагорода була зменшена", - заявив голова правління Temasek Лім Бун Хенг.

Temasek заявила, що вартість інвестицій у FTX становила 0,09% від чистої вартості портфеля в 403 мільярди сінгапурських доларів (304 мільярди доларів США) станом на 31 березня 2022 року, і що наразі вона не має прямого впливу на криптовалюти.

Temasek також заявила, що минулого року вона провела "всебічну перевірку" FTX, а її перевірена фінансова звітність "показала, що вона є прибутковою".

Інші спонсори FTX, такі як SoftBank Group Corp's Vision Fund і Sequoia Capital, також знизили свої інвестиції до нуля після того, як FTX, заснована Семом Бенкманом-Фрідом, подала заяву про банкрутство в США минулого року.

"У випадку з FTX, як стверджують прокурори і як визнають ключові керівники FTX та її філій, мала місце шахрайська поведінка, навмисно прихована від інвесторів, включаючи Temasek", - сказав Лім у понеділок.

"Тим не менш, ми розчаровані результатами наших інвестицій і негативним впливом на нашу репутацію", - додав він.

За словами Ліма, Temasek прагне забезпечити стабільний прибуток у довгостроковій перспективі, інвестуючи в компанії на ранніх стадіях розвитку.

Читайте також: Крах FTX: як Сем Бенкман-Фрід завалив криптогіганта вартістю 30 мільярдів доларів

Економічна правда