Зеленський запровадив нові санкції щодо російських та білоруських компаній

Субота, 27 травня 2023, 14:40 -

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб, серед яких структури РЖД та білоруський МАЗ.

Про це йдеться в указі президента №307/2023 від 27 травня 2023 року.

Запроваджені санкції спрямовані проти таких російських компаній як акціонерне товариство "Залізнична торгова компанія", товариство з обмеженою відповідальністю "Оборонрегістр" та товариство з обмеженою відповідальністю "Інноваційні технології мастил".

Крім російських юридичних осіб під санкції потрапили білоруські компанії: Мінський автомобільний завод, Вітебський завод радіодеталей Моноліт, Мінський механічний завод імені С.І. Вавілова та Оршанський авіаремонтний завод. 

Реклама:

Також санкції ввели щодо кіпрських компаній "Серч Локейшн Лімітед", "2ГІС Локал Серч Лімітед", чеської "Навітел с.р.о" і товариства з обмеженою відповідальністю "Навітел Україна", яке зареєстровано в Україні.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський у п’ятницю, 12 травня, підписав укази про запровадження санкцій щодо юридичних та фізичних осіб, серед яких компанія VS Energy International NV, колишній депутат Андрії Деркач та донька міністра оборони часів Януковича Павла Лебедєва.

Реклама:

Реклама: