НКРЕКП пропонує встановити єдиний тариф на електроенергію для населення з 1 червня

Субота, 27 травня 2023, 10:53 -

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) офіційно внесла пропозиції щодо визначення з 1 червня єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу коригування цін. 

Про це повідомляє Енергореформа з посиланням на лист в Міненерго за підписом в.о. голови регулятора Руслана Кайдаша.

"НКРЕКП надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладення спецобов'язків із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 з ПДВ", – йдеться у листі.

Також в НКРЕКП додають, що підвищення тарифу дозволить покращити фінансові показники НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго", які є основними виконавцями ПСО, коштом яких покривається різниця в ринковій ціні е/е, що становить зараз приблизно 6 грн/кВт-год, та тарифами для населення, зазначає Енергореформа.

Реклама:

Водночас підкреслюється, що єдиним дієвим способом стабілізації механізму ПСО залишається поступове приведення цін до ринкового рівня.

НКРЕКП вказала, що стосовно зазначених пропозицій про внесення змін до положення про ПСО з 1 червня 2023 року проведено консультації з Секретаріатом Енергетичного співтовариства.

Енергореформа з посилання на джерела в уряді додає, що Кабмін буде розглядати цю пропозицію, і найімовірніше, підтримає її, на своєму засіданні найближчим часом.

Реклама:

Також читайте: Підвищення тарифів на електрику: які сценарії розглядає влада

Нагадаємо:

​​Кабінет Міністрів на засіданні в п’ятницю, 24 березня, продовжив спеціальний період з пільговими цінами на електроенергію (ПСО).

Економічна правда.

Реклама: