Україна подаватиме дані до бази даних статистики доходів ОЕСР

Четвер, 18 травня 2023, 20:51 -

Україна стала 121-ю країною, яка подає інформацію до бази даних статистики доходів Організації економічного співробітництва та розвитку.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

У Мінфіні кажуть, що податкові та неподаткові надходження до бюджетів усіх рівнів в України класифіковані відповідно до категорій доходів ОЕСР та стандартного шаблону з 2012 року і до 2021 року.

Зокрема, дані містять співвідношення різних категорій податків до ВВП, до загальної суми надходжень. База даних знаходиться за посиланням. Інформація щороку буде оновлюватися відповідними даними за попередній рік.

Реклама:

"Глобальна база доходів надає зіставні дані про рівні оподаткування, податкову структуру та зміни у надходженнях від окремих податків у часі для переважної більшості країн світу", – пояснили у міністерстві та зауважили, що база даних ОЕСР є найбільшим відкритим джерелом даних про доходи країн.

Відомство зауважує, що база даних про доходи є важливою для проведення податкової політики та в питаннях міжнародного співробітництва, а також взаємного навчання з мобілізації внутрішніх доходів.

Нагадуємо:

Реклама:

Офіс Організації економічного співробітництва та розвитку розпочав свою роботу в Києві з 1 березня та працюватиме орієнтовно до 2026 року. Основним завданням офісу буде координація спільної роботи за напрямком відбудови України.

Реклама: