Окупанти заборонили працівникам ЗАЕС спілкуватись між собою та суворо контролюють їх пересування 

Вівторок, 16 травня 2023, 15:03 -


Інновації в дії

Російські військові посили правила на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС - працівникам заборонили спілкуватись між собою та дивитись по сторонах.

Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції правила роботи і перебування на об'єкті чи не щодня стають для працівників дедалі жорсткішими", – зазначили в компанії.

Наразі на ЗАЕС залишається працювати близько 2,5 тис. атомників, однак ледь не найголовнішим підрозділом на атомній станції стала служба озброєна охорона, яка вирішує як їй функціонувати. 

"Перед робочою зміною вони уважно та ретельно перевіряють атомників на вході, дозволяючи їм проходити на робочі місця виключно естакадою", – йдеться в повідомленні.

Під суворою забороною будь-які переміщення територією ЗАЕС, окрім чітко визначених "поліцаями". Виходити за межі станції та на вулицю – суворо заборонено. 

Працівники, перебуваючи на роботі, мають право дивитися лише прямо перед собою. Повертати голову або глянути вбік – суворо заборонено.

"Причина нових заборон, що неабияк ускладнюють робочу комунікацію між працівниками ЗАЕС, проста: рашисти намагаються замаскувати власні вогневі позиції та велику кількість військової техніки на території станції", – пояснили в Енергоатомі.

Нагадуємо:

Росіяни готують до евакуації з міста-супутника Запорізької АЕС Енергодара близько 3100 осіб.

Поставлене росіянами "керівництво" ЗАЕС масово та екстрено йде у відпустки - підшукує шляхи для евакуації зі станції під час контрнаступу ЗСУ.

Економічна правда