Гендиректор OpenAI дасть свідчення в Сенаті США щодо регулювання ШІ

Четвер, 11 травня 2023, 14:59 -

Гендиректор OpenAI Сем Альтман вперше виступить перед комісією Сенату наступного тижня, оскільки Конгрес США намагається вирішити, як найкраще регулювати штучний інтелект, оскільки ця технологія стає все більш потужною і поширеною.

Про це пише Reuters.

У вівторок Альтман дасть свідчення перед юридичним підкомітетом Сенату з питань конфіденційності, технологій і права про те, які закони можуть знадобитися для захисту американців, оскільки уряд і компанії починають використовувати ШІ в усіх сферах - від медицини до фінансів і стеження за працівниками.

Альтман також візьме участь у вечері в понеділок увечері для членів Палати представників.

Реклама:

Минулого тижня Альтман взяв участь у зустрічі в Білому домі, присвяченій ШІ, на якій обговорювалося, як забезпечити регуляторні гарантії. Відповідаючи на питання про те, чи погоджуються компанії з регуляторними нормами, він сказав журналістам: "Ми напрочуд здивовані, що вони погоджуються. Ми, на диво, на одній сторінці щодо того, що має відбутися".

"Штучний інтелект терміново потребує правил і гарантій, щоб врахувати його величезні перспективи і підводні камені", - сказав сенатор Річард Блюменталь, голова панелі.

"Ці слухання розпочинають роботу нашого підкомітету з нагляду та висвітлення передових алгоритмів і потужних технологій штучного інтелекту", - додав він.

Реклама:

Читайте також: 

Корифей Кремнієвої долини: історія "батька" ChatGPT Сема Альтмана

Війна чат-ботів. Як ChatGPT похитнув гегемонію Google

GPT-4 більший і кращий за ChatGPT, але OpenAI не пояснює, чому. Що відомо про нову модель?

Економічна правда

Реклама: