Cisco перед виходом із РФ утилізував свої запаси на понад 20 мільйонів доларів

Середа, 5 квітня 2023, 16:58 -

Американський виробник мережевого обладнання Cisco Systems з початку року знищила в РФ матеріально-виробничі запаси (МПЗ) на 1,86 млрд рублів (23 млн дол).

Про це пише російське пропагандистське агентство "ТАСС" з посиланням на бухгалтерську звітність юрособи Cisco в Росії - "Сіско системс".

Cisco призупинила свою діяльність на території РФ ще в березні 2022 року з початком російського вторгнення в Україну. У червні компанія заявила про офіційний відхід з російського і білоруського ринків.

Утилізувати обладнання вирішили ще в серпні 2022 року - компанія намагалась вивезти майно через посередника, але йому не вдалось виконати замовлення. Тоді вирішили знищити усе IT-обладнання та демозразки.

Реклама:

При цьому процедура знищення відбулась у січні 2023 року. Крім запчастин, комплектуючих, зразків та обладнання, були знищені транспортні засоби, офісі меблі та техніка.

У документах також йдеться, що ТОВ "Сіско системс" із червня до серпня 2022 року розірвало трудові договори з більшою частиною колективу в РФ. У результаті компанії довелося виплатити співробітникам і позабюджетним фондам близько 191 млн рублів.

Cisco Systems, Inc - транснаціональна корпорація, яка є найбільшим у світі виробником мережевого обладнання, призначеного для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації та комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: