"Укрпошта" запустила першу автоматизовану сортувальну лінію

Середа, 5 квітня 2023, 10:44 -


Інновації в дії
фото: telegram Смілянського

"Укрпошта" запустила першу автоматизовану сортувальну лінію для дрібних посилок - завдяки впровадженню першого конвеєру на 64 напрями швидкість обробки дрібних посилок збільшиться до 8 тис одиниць на годину.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що лише 1 смуга може сортувати понад 150 тис посилок на добу - це у 8 разів більше, ніж працівники "Укрпошти" вручну обробляли раніше.

"Нові автоматизовані лінії на наших сортувальних центрах - великий крок вперед для команди і компанії. 

Цього року планується встановити ще 4-5 нових ліній, а в 2024 році повністю перейти на автоматизований режим сортування по всій країні", - заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

На виготовлення та впровадження першого конвеєру на 64 напрямки пішло 5 місяців. На виготовлення та запуск наступних конвеєрів відведено 4-12 тижнів, в залежності від кількості напрямів сортування.

"Встановлене обладнання вироблено таким способом, що дозволяє в процесі експлуатації додавати модулі, тим самим збільшуючи кількість напрямків сортування при зміні процесів, та кількість необхідних для обробки обсягів", - пояснили в компанії.

UIS Tilt tray sorter - це сортувальник, розроблений українськими інженерами.

"Більше 90% його складових виготовлено на 10 різних промислових підприємствах України, а сортуванням керує власне ПЗ на базі Oracle. Сортувальне автоматизоване обладнання складається з основної рами, кореток, бортів скиду, модулю сканування, модулю автоматичної подачі відправлень, датчиків заповнення тари та інформаційних дисплеїв стану портів, ваго-габаритний модуль.

Воно також має системи запобігання електричного ураження та обладнане системою автоматичного вимкнення обладнання при потраплянні сторонніх об’єктів в рухові деталі сортувальника", - йдеться у повідомленні.

Для поставки конвеєрного обладнання для Укрпошти був вибраний український виробник - підприємство ТОВ "Українські інтелектуальні системи". Відповідний тендер завершився на початку жовтня минулого року.

Забезпечення сортувального обладнання обійдеться в $ 1,7 млн, додали в компанії.

За умовами закупівлі, у зазначену суму входить безпосередня вартість обладнання, його технічне та чотирирічне сервісне обслуговування, комплект запасних частин. Гарантійний термін - 48 місяців.

При цьому додатково сортувальні центри будуть оснащені сортувальною лінією посилок з пропускною здатністю до 4 тис од/год з технологією "Put-To-Light".

"Це дозволить максимально автоматизувати операційні процеси сортування, зменшити кількість помилок, оптимізувати кількість персоналу та операційної площі, а також покращити та пришвидшити якість надання послуг", - пояснили в компанії.

Економічна правда