Новини 21 квітня: з переселенців не стягуватимуть борги за комуналку, НБУ посилює нагляд за банками

П'ятниця, 21 квітня 2023, 21:00 -


Інновації в дії

Про борги за комуналку і переселенців. Кабмін прийняв постанову про заборону стягнення комунальної заборгованості з переселенців, які виїхали з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії.

Про банки. Національний банк (НБУ) створює Департамент інтегрованого нагляду за банками та Відділ моніторингу пов’язаних з банками осіб, аби посилити нагляд на фінансовим ринком згідно вимог МВФ.

Про валюту. Національний банк з 21 квітня розширив можливості банків здійснювати операції з продажу готівкової іноземної валюти населенню.

Про експорт електроенергії. В "Укренерго" заявили, що безперебійному експорту електроенергії до країн Європи наразі перешкоджає відсутність порядку проведення спільних аукціонів з доступу до міждержавних перетинів, а затвердити такий порядок - відповідальність НКРЕКП.

Про зерно. Румунія не заборонятиме в односторонньому порядку імпорт українського зерна і чекатиме, поки Європейська комісія запровадить заходи, спрямовані на допомогу фермерам Центральної та Східної Європи.

Ексклюзив ЕП

"Тихі гавані" для кривавих грошей. Чому активи Росії на Заході не конфіскують?

Країни G7 досі не спромоглися конфіскувати російські гроші для відновлення України. Є ймовірність, що після війни вони повернуться назад в Москву.