SpaceX запланувала повторний запуск ракети Starship на четвер

Вівторок, 18 квітня 2023, 12:27 -

Компанія SpaceX перенесла на четвер тестовий запуск надважкої ракети Starship, яка була створена, аби доставити людей на Марс.

Про це повідомляється на сайті компанії.

SpaceX планує здійснити запуск у четвер, 20 квітня, з бази в Техасі. Вікно для запуску тривалістю 62 хвилини відкривається о 16:28 за Києвом і закривається о 17:30.

Перший тестовий політ мав відбутися у понеділок, але був перенесений через проблеми з клапаном тиску. У компанії одразу зазначили, що у разі невдачі, SpaceX має альтернативні дати запуску пізніше протягом тижня.

Реклама:

Starship – найпотужніший і найвищий космічний корабель із будь-коли побудованих, він здатний нести до 150 тонн вантажу в разі багаторазового використання, йдеться на сайті SpaceX.

Корабель був створений для доставки людей і вантажів на Місяць і Марс. Ракетна система складається з двох частин: ракети-носія Super Heavy з 33 двигунами і корабля Starship. Обидва компоненти створені для багаторазового використання і в теорії здатні повертатися на Землю в цілості. Однак у рамках першого тестового польоту жоден із ступенів відновлений не буде.

Реклама:
Реклама: