Маск хоче створити конкурента ChatGPT 

Вівторок, 18 квітня 2023, 09:56 -

Мільярдер Ілон Маск хоче запустити платформу штучного інтелекту, яку він називає "TruthGPT", щоб кинути виклик таким чатботам як ChatGPT від OpenAI та Bard від Google.

Про це він заявив в етері одного з телеканалів, передає Reuters.

Він розкритикував компанію-розробника системи ChatGPT за те, що "ШІ навчився брехні" і заявив, що OpenAI перетворилася на "закриту" організацію, "тісно пов'язану з Майкрософт".

Він також звинуватив співзасновника Google Ларрі Пейджа у несерйозному ставленні до безпеки ШІ.

Реклама:

"Я збираюся запустити щось, що я називаю "TruthGPT", або максимально правдивий ШІ, який намагається зрозуміти, як працює світ", - сказав Маск. Він вірить, що TruthGPT "може бути найкращим шляхом до безпеки", який "навряд чи знищить людей".

"Це (проєкт - ред.) просто починається пізно. Але я спробую створити третій варіант", - сказав Маск.

За даними джерел агентства, Маск переманював дослідників ШІ з Google Alphabet, щоб запустити стартап, який буде конкурувати з OpenAI.

Реклама:

Крім того, минулого місяця Маск зареєстрував фірму X.AI Corp у штаті Невада, про що свідчить державна реєстрація. У компанії вказано Маска як єдиного директора.

Маск став співзасновником OpenAI у 2015 році, але у 2018 році вийшов зі складу ради директорів компанії. У 2019 році він повідомив, що залишив OpenAI, оскільки йому потрібно було зосередитися на Tesla і SpaceX.

Тоді ж він написав, що серед інших причин його відходу з OpenAI були такі: "Tesla конкурувала за тих самих людей, що й OpenAI, і я не погоджувався з тим, що хотіла зробити команда OpenAI".

Нагадуємо

Ілон Маск створив нову компанію з розвитку штучного інтелекту (ШІ) під назвою X.AI Corp., яка зареєстрована в штаті Невада.

Маск та група експертів зі штучного інтелекту та керівників галузі закликаютьдо шестимісячної паузи в розробці систем, потужніших за нещодавно запущений GPT-4 від OpenAI, посилаючись на потенційні ризики для суспільства і людства.

Реклама: