Єврокомісія вважає неприйнятними рішення Польщі та Угорщини про заборону імпорту зерна з України

Неділя, 16 квітня 2023, 18:00
 
getty images

В Європейській Комісії відреагували на заборону Польщею та Угорщиною імпорту зерна та інших продуктів харчування з України з метою захисту місцевого сільськогосподарського сектору, назвавши такі дії країн-членів ЄС неприйнятними.

Про це пише Reuters.

"Ми знаємо про заяви Польщі та Угорщини щодо заборони імпорту зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України. У цьому контексті важливо підкреслити, що торговельна політика є виключною компетенцією ЄС, а тому односторонні дії є неприйнятними", – йдеться в заяві ЄК. 

В ЄК додали, що У такі складні часи вкрай важливо координувати та узгоджувати всі рішення в рамках ЄС.

Реклама:

Також глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розмовляла з прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким щодо заборони імпорту української сільськогосподарської продукції до Польщі.

Нагадаємо:

Міністр агрополітики Микола Сольський сподівається на конструктивний діалог з польською стороною на переговорах у понеділок щодо раніше досягнутих домовленостей, зокрема проходження деяких видів сільгосппродукції через територію Польщі транзитом.

Реклама:

Угорський уряд у суботу оголосив про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур із України після аналогічного кроку Польщі на тлі зростання цін.

У Словаччині призупинили молотіння партії української пшениці вагою 1500 тонн після того, як аналізи показали підвищену концентрацію в ній пестицидів.

Економічна правда.

Реклама: