Apple інвестує ще $200 мільйонів у фонд зі скорочення викидів вуглецю

Середа, 12 квітня 2023, 15:11 -


Інновації в дії

Компанія Apple заявила у вівторок, що подвоїла свої фінансові зобов'язання перед фондом, який вона створила два роки тому для інвестування в проєкти, що видаляють вуглець з атмосфери.

Про це пише Reuters.

Виробник iPhone заявив, що інвестує ще 200 мільйонів доларів у свій Фонд відновлення, який був створений у 2021 році з початковим обсягом у 200 мільйонів доларів.

Очікується, що додаткові інвестиції допоможуть фонду розпочати нові проєкти та подвоїти раніше заявлену мету - видалити близько 1 мільйона метричних тонн вуглекислого газу на рік, заявили в компанії.

Apple докладає зусиль, щоб до 2030 року стати вуглецево-нейтральною через весь свій ланцюжок поставок і життєвий цикл кожного продукту.

Фонд, створений спільно з Goldman Sachs Group та некомерційною організацією Conservation International, за останні два роки інвестував у лісові угіддя в Бразилії та Парагваї.

Розширений фонд буде управлятися Climate Asset Management, спільним підприємством HSBC Asset Management і Pollination, додали в Apple.

"Фонд відновлення - це інноваційний інвестиційний підхід, який приносить реальну, вимірювану користь для планети, не маючи на меті отримання фінансового прибутку", - сказала Ліза Джексон, віце-президент Apple з питань навколишнього середовища, політики та соціальних ініціатив.

Економічна правда