"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін звільнив голову БЕБ Мельника: хто очолить відомство

Вівторок, 11 квітня 2023, 19:24 -

Кабінет міністрів на засіданні в вівторок, 11 квітня, звільнив з посади очільника Бюро економічної безпеки Вадима Мельника.

Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Звільнено Мельника Вадима Івановича з посади Директора Бюро економічної безпеки України", - написав він.

Перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк повідомив, що Мельника звільнили за власним бажанням.

Реклама:

"Ще зранку Мельник не знав, що буде мати бажання звільнитися. Навіть дві години тому БЕБ публікував новину як він з бізнес-асоціацією зустрівся", - написав він.

Тимчасовим виконуючим обов'язки директора Бюро стане перший заступник Мельника - Едуард Федоров. До призначення в БЕБ він працював:

  • у 2022-2023 рр - начальником управління СБУ в Сумській області;
  • у 2021-2022 рр - заступником начальника відділу Київської митниці Державної митної служби України, т.в.о. начальника відділу Київської митниці.

Читайте також: БЕБ не виправдало сподівань. Ключовий для економіки правоохоронний орган "перезавантажують"

Реклама:

Нагадуємо:

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав роботу керівництва Бюро економічної безпеки незадовільною: рекомендує уряду перезавантаження керівництва БЕБ.

У Верховній Раді створили Тимчасову слідчу комісію (ТСК) з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства посадовцями БЕБ, органів держвлади та інших держорганів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки.

Реклама: