Справу колишнього власника "Дельта Банку" направили до суду

Вівторок, 11 квітня 2023, 14:16 -

Прокуратура скерувала до суду дві справи стосовно колишнього власника ПАТ "Дельта Банк" Миколи Лагуна, якого підозрюють у заволодінні чужим майном та ухилення від сплати податків у розмірі понад 33 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Слідство встановило, що протягом 2012-2013 років обвинувачений, який займав посаду голови наглядової ради ПАТ "Дельта Банк", за участі інших посадовців банку організував протиправне укладання з підконтрольною юридичною особою договору кредитної лінії та додаткових угод до нього. 

Внаслідок цього банк втратив активи на загальну суму близько 897 млн грн.

Реклама:

Голова ради директорів, керівник одного з банківських департаментів та директор товариства, які є співучасниками, оголошені в розшук.

Крім цього, в податковій звітності за 2015 рік обвинувачений не відобразив власний прибуток в сумі 153 млн грн, одержаний від іноземної компанії внаслідок договірних відносин. Відповідно, ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та військовий збір в загальній сумі понад 33 млн грн.

Досудове розслідування щодо інших фактів, які стали причиною банкрутства банку триває, його здійснює Головне слідче управлінням Нацполіції.

Реклама:

Нагадуємо:

Раніше ми писали, що колишній мажоритарний власник збанкрутілого у 2015 році "Дельта Банку" Микола Лагун перераховує свою "зарплатню" у розмірі 14 тисяч гривень на місяць на погашення боргу перед державним "Ощадбанком".

Економічна правда

Реклама: