"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Електрики достатньо для потреб всередині країни, проблема у доставці – Укренерго

Четвер, 9 березня 2023, 11:41 -

В цілому в Україні після російських атак у четвер відсутня проблема дефіциту електроенергії, проте ворог пошкодив мережу, якою електрика доставляється до регіонів.

Про це розповів очільник Укренерго Володимир Кудрицький в етері телемаратону.

Він наголосив, що своїми атаками ворог не досяг своїх головних цілей, адже енергосистема не зазнала колапсу і не "загасла".

Водночас на сьогодні в багатьох регіонах є пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури: "Є пошкодження як ТЕС, так і підстанцій Укренерго, через що в окремих областях є обмеження енергопостачання". Укренерго вже працює над відновленням живлення всіх регіонів.

Реклама:

Кудрицький зауважив, що остаточна оцінка завданої шкоди від російської атаки ще триває, тож незрозуміло остаточно, скільки часу потрібно на відновлення енергосистеми. "Більш точні терміни скажемо в середині чи наприкінці дня (четверга – ЕП)", – уточнив він.

Попри атаки на енергогенеруючі об’єкти, Кудрицький зазначив, що "немає проблеми покрити споживання в країні, є проблема з тим, що пошкоджена магістральна мережа, якою її доставляють до того чи іншого регіону"

Нагадуємо:

Реклама:

За оновленою інформацією, на Київщині та Дніпропетровщині були скасовані екстрені відключення світла, проте досі знеструмлена частина Одещини та окремі райони Києва.

Реклама: