Twitter з квітня почне видаляти старі позначки про верифікацію, "галочки" матимуть лише передплатники

П'ятниця, 24 березня 2023, 13:05 -


Інновації в дії

Наступного тижня Twitter почне видаляти застарілі перевірені позначки з облікових записів користувачів, оскільки працює над моделлю, за якою такий статус мають лише платні передплатники та члени схвалених організацій.

Про це повідомляє Bloomberg.

У четвер компанія у твіті повідомила, що перехід до скасування перевірки застарілих даних почнеться 1 квітня. 

Це одна з перших змін у політиці, оголошених власником Ілоном Маском, який назвав існуючу програму "корумпованою" невдовзі після вступу на посаду наприкінці минулого року. 

Маск змінив свою думку щодо кількох змін у соціальній мережі, але залишився непохитним у своєму бажанні ліквідувати стару систему перевірки.

Twitter зробив синій знак підтвердження основною особливістю своєї пропозиції підписки на Twitter Blue, яку Маск почав оцінювати в 8 доларів на місяць і тепер рекламує як найкращий спосіб насолоджуватися послугою та покращувати її. 

Маск також додає, що за рахунок збільшення кількості передплатників буде вирішена проблема з ботами.

Платні користувачі Blue отримують вищий пріоритет у відповідях і пошуку, допомагаючи боротися з шахрайством і спамом. Вони також отримують половину реклами та можуть редагувати твіти.

Серед людей, позначених як перевірені без оплати передплати, багато громадських діячів і журналістів. За роки роботи Twitter до Маска ця система допомогла підтвердити достовірність заяв і звітів, що надходять із цих акаунтів, і зробила Twitter більш надійним джерелом новин.

Антипатію Маска до колишньої системи часто висловлювали в контексті його зневаги до представників ЗМІ, які, як правило, були найактивнішими перевіреними користувачами Twitter. 

У березні компанія налаштувала електронну адресу press@twitter.com на автоматичну відповідь із емодзі, після того, як у попередні місяці вона переважно ігнорувала запити журналістів.