Програма релокації: за рік великої війни "переїхали" 800 компаній

Четвер, 2 березня 2023, 19:57 -

За рік повномасштабної російсько-української війни за програмою релокації 800 підприємств було переміщено до більш безпечних регіонів, з яких понад 600 відновили роботу.

Про це розповіла заступниця міністерки економіки Тетяна Бережна, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"Від початку війни 800 підприємств було релоковано з небезпечних регіонів за підтримки держави. На сьогодні 623 підприємства вже працюють на новому місці. Для ще 239 здійснюється пошук підходящої локації або способу транспортування", – розповіла Бережна.

Заступниця міністерки також зазначила, що понад 650 підприємств, які планували релокувати свої потужності, відмовились від переміщення через деокупацію територій, на яких вони розташовані.

Реклама:

Деякі підприємства повертаються на свої попередні місця роботи завдяки покращенню там безпекової ситуації. Йдеться про бізнес з Харківщини, Сумщини та Чернігівщини – таких компаній вже 44.

Найбільше підприємств релокувались до Львівської (24%), Закарпатської (14,5%), Чернівецької (9,8%), Івано-Франківської (8,3%), Хмельницької (7,3%), Тернопільської (6,3%) областей.

Програма релокації продовжує діяти, зазначає Бережна, хоча кількість запитів значно зменшилась порівняно з березнем-квітнем торік, коли кількість заявок сягнула тисячі.

Реклама:

Нагадуємо

За інформацією на листопад торік, за програмою релокації 772 підприємства було переміщено з небезпечних регіонів, що це дозволило зберегти понад 35 тисяч робочих місць.

Реклама: