У лютому дефіцит держбюджету склав 89 мільярдів - нардеп

Середа, 1 березня 2023, 20:42 -

Державний бюджет України за підсумками лютого 2023 року звели з дефіцитом у розмірі 88,8 мільярда гривень.

Про це у коментарі ЕП повідомила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

"За оперативними даними лютий Україна пройшла з дефіцитом бюджету близько 88,8 млрд грн за загальним і спеціальним фондом. Це орієнтовно 2,4 млрд доларів. Загалом це значно краще, ніж дефіцит 3,1 млрд дол на місяць, який ми закладали при плануванні держбюджету", — відзначила вона.

Основними джерелами покриття дефіциту бюджету у лютому були внутрішні запозичення (від продажу ОВДП) та міжнародна допомога. Також минулого місяця Україна отримала 51,4 млрд грн безповоротної допомоги від партнерів.

Реклама:

"Найбільша стаття видатків нашого бюджету, звісно, оборона. На ці цілі пішло 48,6% від усіх видатків", — додала Підласа.

Виправлено. У попередній версії новини йшлося про те, що розмір дефіциту держбюджету за лютий складав 67 млрд грн. Однак, відповідно до даних Міністерства фінансів, опублікованих 2 березня, розмір дефіциту склав 88,8 млрд грн.

Неточність пов'язана з неправильним трактуванням головою бюджетного комітету Роксоланою Підласою видаткових операцій бюджетних установ з власних надходжень. На момент надання коментаря редакція ЕП не мала змоги перевірити цю інформацію. Просимо пробачення у читачів.

Реклама:

Нагадаємо, у січні дефіцит держбюджету становив 72,3 млрд грн.

Реклама: