"Укртрансгаз" пройшов попередню сертифікацію за європейськими правилами

Середа, 1 березня 2023, 17:27 -

Нацкомісія, що здійснює держрегулюваня у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП) 1 березня прийняла попереднє рішення про сертифікацію оператора газосховища АТ "Укртрансгаз".

Про це повідомляється на сайті НКРЕКП.

Як повідомлялось раніше, наступний крок у сертифікації - повідомлення секретаріату Енергетичного співтовариства, який має погодити рішення українського регулятора.

Так, публікація остаточного рішення НКРЕКП про сертифікацію відповідно до європейських норм стане можливою протягом місяця після отримання європейського висновку.

Реклама:

Як раніше пояснювали в "Укртрансгазі", сертифікація дозволить "Укртрансгазу" вийти на ринок підземних газосховищ ЄС, а завдяки проходженню такої сертифікації в українські ПСГ почнуть надходити на зберігання стратегічні запаси газу країн ЄС.

Нагадуємо:

В Україні 13 грудня ухвалили два рішення, завдяки яким вихід "Укртрансгазу" на ринок підземних газосховищ ЄС став на крок ближчим.

Реклама:

Український оператор газосховищ Укртрансгаз подав до енергетичного регулятора запит на проведення сертифікації за європейськими правилами.

Економічна правда

Реклама: