"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Армія відновлення" вже налічує понад 6 тисяч безробітних

Середа, 8 лютого 2023, 17:34 -

У рамках проєкту "Армія відновлення" до виконання суспільно корисних робіт уже залучили понад 6 тисяч безробітних.

Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

"На сьогодні до "Армії відновлення" залучено вже понад 6 тисяч безробітних у 10 областях. Лідером серед регіонів є Полтавська область, де у виконанні суспільно корисних робіт задіяно майже 2 тисячі безробітних. Регіони активніше долучаються до проєкту, організовуючи роботи з відновлення. Лише за перший місяць цього року до їх виконання залучено 2,5 тисячі людей, що тимчасово втратили роботу", - розповіла Бережна.

За її словами, всі вони отримують за свою працю щонайменше 6700 грн від держави.

Реклама:

"Така оплата є більшою, ніж середня виплата допомоги з безробіття, яку людина отримує, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості", - зазначила заступниця міністра.

Найбільше безробітних залучено до "Армії відновлення" в Полтавській області - 1929 осіб, Київській - 1085 осіб, Сумській - 1054 особи, Донецькій - 926 осіб.

При цьому види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону.

Реклама:

Найчастіше безробітних залучають до розбору завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених в результаті бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток, надання соціальних послуг в Пунктах незламності.

За словами Бережої, держава вже профінансувала виконання суспільно корисних робіт в регіонах на 37,4 млн грн, в тому числі з початку року - на 13,6 млн грн.

Проєккт "Армія відновлення" був запроваджений урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

Читайте також: Мільйони українців втратили роботу через війну. Звідки вони беруть гроші на життя?

Нагадуємо:

Уряд активізував механізм залучення безробітних до "Армії відновлення" країни через їх участь у суспільно корисних роботах.

Повідомлялось, що до виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення" залучено вже майже 4,5 тисячі безробітних у дев'яти регіонах.

У рамках проєкту "Армія відновлення" держава вже виплатила безробітним понад 30 млн грн за виконання суспільно корисних робіт.

Економічна правда

Реклама: