Цукерберг за день заробив рекордні $12,5 мільярда

П'ятниця, 3 лютого 2023, 09:23 -

Статки засновника і керівника Meta Марка Цукерберга підскочили на 12,5 млрд дол у четвер, що стало найбільшим одноденним зростанням його статків.

Про це повідомляє Bloomberg.

Цукерберг оговтується від найгіршого року для свого бізнесу, коли його статки впали після піку в 142 мільярди доларів у вересні 2021 року. У 2022 році у нього було кілька щоденних злетів і падінь: у лютому він втратив 31 млрд дол за день, потім заробив 11 млрд дол у квітні, а в жовтні втратив ще 11 млрд дол після чергового розчаровуючого звіту про прибутки Meta. 

Зараз статки Цукерберга становлять 69,8 млрд дол, що робить його 13 найбагатшою людиною у світі, свідчить Індекс мільярдерів Bloomberg. Він випередив, серед інших мільярдерів, індійця Гаутама Адані.

Реклама:

Інвестори зраділи після останніх фінансових результатів Meta. Зокрема, Цукерберг заявив, що листопадове скорочення 11 тисяч робочих місць, або 13% робочої сили, було "лише початком" його планів з оптимізації.

Цього тижня компанія також перемогла в суді проти Федеральної торгової комісії заблокувати викуп компанією стартапу у сфері віртуальної реальності.

У четвер Meta акції зросли на 23,3%, приєднавшись до низки інших технологічних компаній, акції яких злетіли в ціні. 

Реклама:

Реклама: