У Туреччині заарештували понад 180 осіб через руйнування будівель під час землетрусу

Неділя, 26 лютого 2023, 14:52 -

Понад 600 осіб перебувають під слідством у Туреччині у зв'язку з обваленням будівель під час смертоносного землетрусу 6 лютого.

Про це заявив міністр юстиції Бекір Боздаг, пише "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

Боздаг заявив, що 184 підозрюваних, включно з будівельними підрядниками і власниками нерухомості, вже заарештовані.

Міністр виступив по телебаченню з південно-східної Туреччини, де стався землетрус магнітудою 7,8, за яким послідував ще один потужний поштовх через кілька годин.

Реклама:

Його коментарі показали, наскільки розширилося розслідування - два тижні тому влада заявила, що було видано 113 ордерів на арешт.

Серед заарештованих - мер одного з міст, розташованих недалеко від місця поштовхів.

Після землетрусів у Туреччині обвалилося або було серйозно пошкоджено понад 160 00 будівель, що викликало питання про те, чи не посилили наслідки стихійного лиха людські помилки.

Реклама:

Протягом багатьох років експерти попереджали, що через повальну корупцію і державну політику багато нових будівель небезпечні. Підтверджене число загиблих у Туреччині та Сирії вже перевищило 50 000 осіб.

Опозиційні партії і деякі експерти в галузі будівництва звинувачують адміністрацію президента Реджепа Таїпа Ердогана в недотриманні будівельних норм і спробах відвести від себе загальну провину за катастрофу.

Вони кажуть, що політика уряду допускає так звані амністії для підрядників, які порушують будівельні норми, щоб стимулювати будівельний бум, зокрема в сейсмонебезпечних регіонах.

Читайте також на цю тему: Корупція вбиває. Як забудовники і влада помножили кількість жертв землетрусу в Туреччині.

Європейська правда

Реклама: