Intel скорочує розмір квартальних дивідендів майже втричі: причина

Середа, 22 лютого 2023, 16:57 -

Американський виробник мікросхем Intel заявив у середу, що знизить свої квартальні дивіденди у рамках стратегії, спрямованої на збільшення капіталу в умовах невизначеності.

Про це пише Reuters.

У січні компанія попередила, що втратить гроші в першому кварталі, оскільки два її найважливіших ринки - персональних комп'ютерів і центрів обробки даних - слабшають після двох років стрімкого зростання під час пандемії, яка спровокувала підвищений попит на ПК у зв'язку з віддаленою роботою.

Intel зобов'язалася скоротити витрати на 3 мільярди доларів цього року і заощадити від 8 до 10 мільярдів доларів до кінця 2025 року.

Реклама:

Компанія заявила, що скоротить квартальні дивіденди до $0,125 на акцію із $0,365 за акцію, або на 50 центів на рік.

Дивіденди будуть виплачені 1 червня акціонерам, зареєстрованим станом на 7 травня.

"Рішення про зниження дивідендів зумовлене обережним підходом ради директорів до розподілу капіталу.

Реклама:

Збільшення фінансової гнучкості підтримає ключові інвестиції, необхідні для трансформації Intel у період поточної макроекономічної невизначеності", - заявили в Intel.

Нагадаємо:

Intel скорочує зарплату менеджерам і керівникам вищої ланки у якості кроку для економії грошей, щоб витримати очікуваний спад у першій половині 2023 року.

Ринкова вартість акцій Intel Corp зменшилась приблизно на 8 млрд доларів через прогнози втрати прибутку, оскільки американський виробник мікросхем побоюється  зниження попиту на ринку персональних комп'ютерів.

Економічна правда

Реклама: