В MacPaw прокоментували обшуки правоохоронців

Середа, 22 лютого 2023, 13:11 -


Інновації в дії

В IT-компанії MacPaw заявили, що земельні ділянки на березі Канівського водосховища отримали у власність законно, а всі звинувачення правоохоронців є безпідставними.

Про це йдеться у відповіді PR-служби MacPaw на запит ЕП.

PR-служба повідомила, що обшук правоохоронців проводився за місцем реєстрації компанії "МакПау Проперті Менеджмент", яка є афілійованою компанією групи MacPaw. 

"При цьому, безпосередній пошук документів та речей відбувався за робочими місцями ІТ-спеціалістів MacPaw. Компанія та наші продукти продовжують стабільно працювати. Проте обшуки точно забезпечили стресовий день", - йдеться у відповіді.

"МакПау Проперті Менеджмент" є частиною групи компаній MacPaw і створювалася для управління та обслуговування нерухомості, яка використовується бізнесом. Компанія не є системним забудовником чи масовим експлуататором земельних ділянок в Україні", - додали в компанії.

Шість земельних ділянок у селі Циблі на Київщині MacPaw отримала двома способами - частину ділянок було набуто у власність, частину - отримано в суборенду.

Продавцями зазначених ділянок виступали фізичні особи. Втім, в компанії не вказали прізвища цих осіб.

За матеріалами слідства, ТОВ "Макпау Проперті Менеджмент" отримало у власність землі, які раніше належали державному підприємству "Переяслав-Хмельницький державний агролісгосп". І обліковувались вони як "землі лісового фонду".

В компанії MacPaw заявили, що "дане твердження не відповідає дійсності". 

"Під час придбання таких земельних ділянок в Державному реєстрі речових прав та Державному земельному кадастрі цільове призначення вказаних земель було "для ведення особистого селянського господарства", "для ведення підсобного сільського господарства", "для індивідуального садівництва" та "для сінокосіння і випасання худоби" та будь-яких обтяжень чи обмежень щодо їх відчуження не було", - повідомили в PR-службі компанії.

В компанії додали, що жодного рішення суду, яке б визнавало незаконність виділення згаданих земельних ділянок, не існує, "попри усі намагання правоохоронних органів довести це протягом багатьох років". 

"Ми купували землю з усіма документами, які підтверджували правомірність володіння землею попередніми власниками. Перед початком будівництва такої споруди нами був отриманий дозвіл на початок будівництва, а тому компетентний орган державної влади перевіряв, чи можливо здійснити таке будівництво у вказаному місці. Після чого вказаний орган державної влади перевірив, чи було побудовано таку споруду з дотримання усіх вимог законодавства та норм і лише після цього вказаний обʼєкт нерухомості введено в експлуатацію та зареєстровано право власності за MacPaw", - йдеться у відповіді.

"Попри всі претензії з боку правоохоронців, контролюючих органів та місцевої влади, немає жодного судового рішення, яким встановлено будь-які порушення в діях MacPaw або ж якісь негативні наслідки в результаті наших дій. Усі розпочаті судові процеси закінчилися на користь MacPaw", - додали в компанії.

Детальніше читайте в статті: Обшуки в MacPaw. Як типова для України земельна схема принесла проблеми айтівцям

Економічна правда