Акції Raiffeisen впали після запиту санкційного органу США про бізнес у Росії

Понеділок, 20 лютого 2023, 16:09 -


Інновації в дії

Акції Raiffeisen Bank International зазнали найгіршого денного падіння з початку повномасштабної війни в Україні у понеділок після новин, що австрійський банк привернув увагу санкційних посадовців США через свій російський бізнес.

Про це пише Reuters.

Акції банку впали на 7,6% об 11:30 за Гринвічем - після того, як у п'ятницю він повідомив агентству Reuters, що отримав запит на інформацію від Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, щоб "прояснити платіжний бізнес і пов'язані з ним процеси, які здійснює RBI, у світлі останніх подій, пов'язаних з Росією і Україною".

"Raiffeisen глибоко інтегрований у російську фінансову систему і є одним з двох іноземних банків у списку 13 системно важливих кредитних установ російського Центробаннку, що підкреслює його важливість для російської економіки, яка бореться з масштабними західними санкціями.

У п'ятницю банк заявив агентству Reuters, що він повністю співпрацює з OFAC і що, наскільки він розуміє, запит не був викликаний конкретною транзакцією або бізнесом. Банк заявив, що має процедури, які забезпечують дотримання санкцій", - пише агентство.

Казначейство США може карати фірми, які порушують санкції, включаючи заморожування американських активів і позбавлення банків доступу до доларів США, що є критично важливим для їхньої участі в міжнародній торгівлі та фінансах.

Аналітики BNP Paribas Exane знизили рейтинг Raiffeisen з "вищого" до "нейтрального" через потенційні ризики.

Однак аналітики Erste Group підтвердили свою позитивну позицію щодо акцій Raiffeisen, стверджуючи, що запити OFAC є звичайним явищем і не обов'язково призведуть до будь-яких санкцій.

Нагадаємо:

Санкційний орган США розпочав перевірку щодо Raiffeisen Bank International через його представництво у РФ, яке відіграє важливу роль в економіці держави-терориста.

Також читайте: Кредитні канікули мобілізованим та сотні мільйонів євро на війну Путіна: чому "Райффайзен" досі в Росії

Економічна правда