Twitter зіткнувся з позовами на понад $14 мільйонів за неоплаченими рахунками – ЗМІ

Понеділок, 20 лютого 2023, 13:55 -

Компанія Twitter зіткнулась із зростаючим списком претензій з приводу неоплачених рахунків після того, як Ілон Маск очолив компанію. Орендодавці, консультанти і постачальники компанії за останні місяці подали щонайменше дев'ять позовів до судів.

Про це пише The Wall Street Journal.

Загальна сума їхніх вимог перевищує $14 млн плюс відсотки за несплату в строк, пише газета.

Видання нагадує, що Маск, отримавши контроль над компанією, швидко впровадив суворіший контроль за витратами.

Реклама:

У його кар'єрі вже були епізоди, близькі до фінансового краху, зокрема в Tesla, але він справлявся з ними, частково чинячи тиск на постачальників і продавців, роблячи економію грошових коштів пріоритетом, пише WSJ.

"Те, що робить Ілон Маск, по суті, імітує банкрутство. Він рубає витрати, взявши в руки мачете", - сказав газеті експерт з реструктуризації Ван Конвей, який допомагав проблемним компаніям майже 40 років.

З кінця жовтня Twitter різко скоротив штат співробітників і відмовився від великої частини витрат, зокрема на харчування співробітників у штаб-квартирі компанії - $13 млн на рік. Сам Маск скаржився, що компанія втрачає понад $4 млн на день, і припустив, що можливе її банкрутство.

Реклама:

Відтоді, за його словами, компанія домоглася прогресу. "У Twitter усе ще є проблеми, але зараз він прагне до беззбитковості, якщо ми продовжимо в тому ж дусі", - написав Маск у Twitter 5 лютого.

Із дев'яти позовів три стосуються офісних приміщень, зокрема штаб-квартири компанії в Сан-Франциско. Орендодавець стверджував, що Twitter не зміг внести майже $6,8 млн орендної плати за грудень і січень.

Претензії до Twitter охоплюють також оплату хабів і робіт із закриття угоди з придбання компанії Ілоном Маском. У 2022 році компанія повідомила, що заборгувала $239 млн за офісні приміщення і центри обробки даних (хаби).

Зокрема, маркетингова компанія Canary LLC, що спеціалізується на виробництві товарів із логотипами технологічних компаній Кремнієвої долини, у позові, поданому в січні, заявила, що Twitter заборгував майже $400 000 за різну продукцію під брендом Twitter.

Претензії компанії включали в себе замовлення на купівлю за $7000 "подарункової коробки" для Маска. 

Деякі з неоплачених рахунків пов'язані з роботою, виконаною компанією, щоб закрити угоду з самим Маском.

Так, керівники Twitter організували чартерні рейси з Нью-Джерсі в Сан-Франциско і назад для директора з маркетингу Леслі Берланда. Позов із цього приводу було подано в грудні до федерального суду Нью-Гемпшира компанією Private Jet Services Group LLC. Вона вимагала виплати $197 725.

Читайте також: Як тобі таке, Twitter? Що витворяє Ілон Маск із соціальною мережею

Економічна правда

Реклама: