Окупанти облаштували кулеметну позицію на одному з блоків ЗАЕС

Понеділок, 20 лютого 2023, 13:40 -


Інновації в дії

Росіяни розмістили понад 600 мобілізованих та курсантів у бомбосховищі Запорізької АЕС, а на покрівлі одного з енергоблоків облаштували кулементу позицію.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" в Telegram.

"Окупанти разом з Росатомом продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу. На покрівлі п'ятого енергоблоку вони облаштували кулеметну позицію, а також розмістили блокпости біля всіх входів на чисті естакади, через які персонал потрапляє безпосередньо до енергоблоків", – повідомили в компанії.

Крім цього, на ЗАЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з Росії. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО). Ці військові чекають перекидання на донецьку ділянку фронту.

Рашисти продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива

"Такі дії росіян є категорично неприпустимими і порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки", – наголосили в Енергоатомі.

Нагадуємо:

Українські атомники, які працюють на тимчасово окупованій ЗАЕС відмовились навчати завезених окупантами представників Калінінської АЕС та співпрацювати з росіянами.