Окупанти облаштували кулеметну позицію на одному з блоків ЗАЕС

Понеділок, 20 лютого 2023, 13:40 -

Росіяни розмістили понад 600 мобілізованих та курсантів у бомбосховищі Запорізької АЕС, а на покрівлі одного з енергоблоків облаштували кулементу позицію.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" в Telegram.

"Окупанти разом з Росатомом продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу. На покрівлі п'ятого енергоблоку вони облаштували кулеметну позицію, а також розмістили блокпости біля всіх входів на чисті естакади, через які персонал потрапляє безпосередньо до енергоблоків", – повідомили в компанії.

Крім цього, на ЗАЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з Росії. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО). Ці військові чекають перекидання на донецьку ділянку фронту.

Реклама:

Рашисти продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива

"Такі дії росіян є категорично неприпустимими і порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки", – наголосили в Енергоатомі.

Нагадуємо:

Реклама:

Українські атомники, які працюють на тимчасово окупованій ЗАЕС відмовились навчати завезених окупантами представників Калінінської АЕС та співпрацювати з росіянами.

Реклама: