ChatGPT досяг 100 мільйонів користувачів на місяць та запустив платну підписку

Четвер, 2 лютого 2023, 13:37 -

Чат-бот ChatGPT від OpenAI у січні досяг 100 мільйонів активних користувачів щомісяця та запускає платну щомісячну підписку для користувачів зі США.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з дослідженням UBS, ChatGPT досяг 100 мільйонів активних користувачів щомісяця лише через два місяці після запуску, що зробило його найшвидше зростаючим споживчим додатком в історії.

У звіті йдеться, що в січні ChatGPT використовували в середньому близько 13 мільйонів унікальних відвідувачів на день, що понад вдвічі перевищує рівень грудня.

Реклама:

За даними Sensor Tower, TikTok знадобилося приблизно дев’ять місяців після глобального запуску, щоб охопити 100 мільйонів користувачів, а Instagram – 2,5 роки.

Агентство нагадало, що ChatGPT може створювати статті, есе, жарти та навіть вірші у відповідь на підказки. OpenAI, приватна компанія, яку підтримує Microsoft Corp, наприкінці листопада оприлюднила його безкоштовно.

У четвер OpenAI оголосила про місячну підписку в розмірі 20 дол, спочатку лише для користувачів у Сполучених Штатах. За словами компанії, це забезпечить стабільніший і швидший сервіс, а також можливість спочатку спробувати нові функції.

Реклама:

Варто зазначити, що ChatGPT в Україні не працює, оскільки OpenAI закрила українцям доступ до API, на якому працює новий чатбот. Мінцифри зверталась до розробника чат-боту з проханням відкрити доступ до нього українцям, а міністр цифрової трансформації Михайло Федоров тегнув компанію OpenAI у своєму Twitter. Однак поки питання з доступом до технології в Україні не вирішилось.

Читайте більше у статті: Чатбот, який може стати твоїм другом або забере твою роботу. Чим небезпечна нова розробка OpenAI?

Нагадуємо:

Microsoft підтвердила "багатомільярдні інвестиції" у OpenAI, розробника боту ChatGPT, адже вбачає у системах штучного інтелекту можливість трансформувати свою бізнес-модель та технологічні продукти.

Реклама: