Кредитори проти нової пропозиції з реструктуризації боргу "Нафтогазу" – Bloomberg

Понеділок, 13 лютого 2023, 16:18 -

Остання пропозиція щодо реструктуризації боргу НАК "Нафтогаз України" стикається з протидією з боку групи, яка відхилила попередні плани відстрочити виплату основної суми та відсотків за боргом 835 мільйонів доларів, за яким вже прострочено дефолт.

Про це повідомляє Bloomberg.

Джерело агентства розповіло, що група кредиторів, яких консультує Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, не погоджується з пропозицією компанії щодо реструктуризації, оскільки вважає, що "Нафтогаз" має змогу провести виплати.

Ця група має достатньо впливу, щоб перешкодити "Нафтогазу" отримати підтримку 75% кредиторів, необхідну для схвалення реструктуризації, додав співрозмовник Bloomberg.

Реклама:

Згідно з заявою, надісланою фірмою в понеділок, група кредиторів представила власний план, який враховує фінансовий стан "Нафтогазу", а також законні побоювання щодо його необхідності повністю підтримувати економіку України та її критичну інфраструктуру.

Кредитори є держателями єврооблігацій з погашенням у 2022 і 2026 роках, а також облігації, термін погашення яких був спочатку в 2024 році.

Хоча протидія групі може затримати виправлення неплатежів, кредитори не розпочали процес прискорення виплат або арешту активів.

Реклама:

"Нафтогаз" звернувся за коментарем до Lazard Frères SAS, яку компанія найняла для допомоги з реструктуризацією боргу. Речниця Lazard відмовилася від коментарів.

Нагадуємо:

"Нафтогаз" проводить консультації з власниками єврооблігацій щодо реструктуризації зобов’язань за євробондами, зокрема пропонує нові умови для них.

Економічна правда

Реклама: