Intel скорочує зарплати співробітникам і керівникам на тлі спаду на ринку ПК

Середа, 1 лютого 2023, 10:20 -

Корпорація Intel значно скоротила зарплати співробітників і керівників - через тиждень після того, як компанія опублікувала нижчий, ніж очікувалося, прогноз продажів, викликаний спадом на ринку персональних комп'ютерів.

Про це пише Reuters.

Скорочення становитимуть від 5% базової заробітної плати для співробітників середньої ланки до 25% для генерального директора Пета Гелсінгера, в той час як погодинна заробітна плата працівників компанії не буде скорочена, розповіли джерела агентства.

Речниця Intel Едді Берр  заявила, що "зміни покликані більш суттєво вплинути на наш керівний склад і допоможуть підтримати інвестиції та загальну робочу силу".

Реклама:

Минулого тижня Intel заявила, що її прибуток падає, оскільки ринок ПК охолоджується після декількох років зростання під час пандемії.

Гелсінгер також визнав, що Intel "спіткнулася" і втратила частку ринку на користь таких конкурентів, як Advanced Micro Devices Inc, яка у вівторок повідомила про квартальні продажі, що перевищили очікування Уолл-стріт.

Джерело, знайоме зі скороченням зарплат в Intel, повідомило, що на додаток до 5% скорочення для співробітників середньої ланки, працівники рівня віце-президента побачать 10% скорочення, а топ-менеджери компанії, окрім генерального директора, отримають 15% скорочення.

Реклама:

За словами співрозмовника, компанія також знизила свою пенсійну програму 401(k) з 5% до 2,5% і призупинила підвищення за особливі заслуги та щоквартальні премії за результатами роботи.

Щорічні бонуси за результатами діяльності, що базуються на загальних фінансових показниках Intel, залишаться, але ці бонуси були меншими в останні роки, оскільки компанія втратила позиції перед конкурентами, додав співрозмовник.

Нагадаємо:

Ринкова вартість акцій Intel Corp зменшилась приблизно на 8 млрд доларів через прогнози втрати прибутку, оскільки американський виробник мікросхем побоюється  зниження попиту на ринку персональних комп'ютерів.

Економічна правда

Реклама: