Гендиректор TikTok дасть свідчення в Конгресі США щодо конфіденційності даних

Понеділок, 30 січня 2023, 17:56 -

Гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу виступить перед Комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників США щодо політики конфіденційності компанії в березні, коли законодавці ретельно вивчатимуть платформу, що належить китайській компанії.

Про це пише Reuters.

Чу дасть свідчення перед Комітетом 23 березня, що стане його першою появою перед комітетом Конгресу, заявила в понеділок голова Комітету Кеті Макморріс Роджерс.

"Ця новина з'явилася на тлі того, що Комітет з питань закордонних справ Палати представників планує наступного місяця провести голосування щодо законопроєкту, спрямованого на блокування використання TikTok у Сполучених Штатах з міркувань національної безпеки", - пише Reuters.

Реклама:

"Компанія TikTok, що належить ByteDance, свідомо дозволила Комуністичній партії Китаю отримати доступ до даних американських користувачів", - заявив Макморріс Роджерс, додавши, що американці заслуговують на те, щоб знати, як ці дії впливають на їхнє приватне життя та безпеку даних.

У понеділок TikTok підтвердив, що Чу дасть свідчення.

У п'ятницю TikTok заявив, що "заклики до повної заборони TikTok є фрагментарним підходом до національної безпеки і фрагментарним підходом до широких галузевих питань, таких як безпека даних, конфіденційність і шкода в Інтернеті".

Реклама:

Макморріс Роджерс та інші законодавці-республіканці вимагають від TikTok більше інформації. Вони хочуть знати, який вплив має платформа на молодь на тлі занепокоєння щодо шкідливого контенту, а також отримати додаткові відомості про потенційну сексуальну експлуатацію неповнолітніх на платформі.

Протягом трьох років TikTok, який налічує понад 100 мільйонів американських користувачів, намагається запевнити Вашингтон, що персональні дані громадян США не можуть бути доступними, а його контент не може бути предметом маніпуляцій з боку Комуністичної партії Китаю або будь-кого іншого, хто перебуває під впливом Пекіна.

У 2020 році Комітет з іноземних інвестицій в США (CFIUS), потужний орган національної безпеки, наказав ByteDance продати TikTok через побоювання, що дані американських користувачів можуть бути передані уряду Китаю.

CFIUS і TikTok ведуть переговори вже понад два роки, намагаючись укласти угоду про національну безпеку для захисту даних американських користувачів TikTok.

Нагадаємо:

Китайська соцмережа TikTok пропонує керувати більшою частиною свого бізнесу на відстані, намагаючись переконати уряд США дозволити їй залишатися у власності китайської технологічної компанії ByteDance.

Економічна правда

Реклама: