Акції BuzzFeed зросли на 120% на тлі новин про впровадження технологій OpenAI

П'ятниця, 27 січня 2023, 16:51 -


Інновації в дії

Акції медіакомпанії BuzzFeed зросли 26 січня на 120% на новині про впровадження технологій американської лабораторії штучного інтелекту OpenAI, а капіталізація компанії наблизилася до $300 млн.

Про це пише Bloomberg.

На премаркеті 27 січня акції зросли на 19%.

Котирування BuzzFeed почали зростати після новини про те, що з 2023 року видання використовуватиме технології від OpenAI - вони допоможуть підвищити ефективність створення контенту (зокрема відео), поліпшити ігрові вікторини та рекомендаційну систему.

"Ви побачите, як контент, натхненний штучним інтелектом, перейде від стадії досліджень і розробок до частини нашого основного бізнесу", - писав у своєму зверненні на сайті BuzzFeed співзасновник і генеральний директор видання Джон Перетті.

Він додав, що прориви в галузі ШІ відкриють "нову еру творчості".

Зростання акцій BuzzFeed 26 січня стало рекордним із моменту початку торгів паперами компанії на біржі 2021 року, додає агентство.

Улітку того самого року Перетті говорив, що BuzzFeed зосередився на фінансових показниках, щоб реалізувати свої прогнози і вирости в прибуткову компанію. За підсумками 2021 року видання повідомило про виручку в розмірі $398 млн ($321 млн 2020 року). Доходи зросли за рахунок двох придбань - цифрових медіакомпаній HuffPost і Complex Networks.

OpenAI - американська компанія, яка займається розробкою і ліцензуванням технологій на основі машинного навчання. Серед продуктів компанії - чат-бот ChatGPT, у якому користувач може отримувати відповіді на поставлені запитання, пояснення, створювати вірші, оповідання та есе на задану тему, працювати з кодом тощо.

Нагадаємо:

Microsoft підтвердила "багатомільярдні інвестиції" у OpenAI, розробника боту ChatGPT, адже вбачає у системах штучного інтелекту можливість трансформувати свою бізнес-модель та технологічні продукти.

Читайте більше у статті: Чатбот, який може стати твоїм другом або забере твою роботу. Чим небезпечна нова розробка OpenAI?

Економічна правда