Німецький техногігант SAP скоротить 3 тисячі співробвтників: причини

Четвер, 26 січня 2023, 12:06 -

Німецький IT-гігант SAP заявив у четвер, що планує скоротити 3 тисячі робочих місць - 2,5% своєї глобальної мережі, і вивчає можливість  своєї частки в Qualtrics.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що німецька компанія прагне скоротити витрати і зосередитися на своєму хмарному бізнесі.

"SAP стала останньою технологічною компанією, яка скоротила робочі місця після того, як такі великі компанії, як Google, Microsoft та Amazon, оголосили про тисячі звільнень з метою скорочення витрат, оскільки вони готуються до більш складних економічних умов", - пише агентство.

Реклама:

"Ми очікуємо лише помірний вплив на економію витрат у 2023 році, а більш виражений - у 2024 році, приблизно від 300 до 350 мільйонів євро економії витрат станом на 2024 рік", - сказав фінансовий директор Лука Мучіч під час розмови з журналістами.

У Німеччині, де розташована штаб-квартира SAP, компанія скоротить трохи більше 200 робочих місць.

Звільнення відбуваються після того, як SAP повідомила про 30% зростання доходів у хмарному бізнесі в четвертому кварталі, чому сприяв високий попит на її програмне забезпечення.

Реклама:

SAP також розпочала процес продажу своєї частки в Qualtrics. Вона придбала компанію за $8 млрд у 2018 році та вивела її на біржу у 2021 році, оцінивши майже у $21 млрд.

Наразі ринкова вартість продавця програмного забезпечення для проведення опитувань Qualtrics становить 7 мільярдів доларів, а SAP володіє 71% акцій.

Нагадаємо:

IBM Corp скорочує 3 900 робочих місць на тлі того, що компанія не досягнула річного плану доходів.

Економічна правда

Реклама: