До масових скорочень робочої сили в техкомпаніях додалася IBM

Четвер, 26 січня 2023, 09:24 -

IBM Corp скорочує 3 900 робочих місць на тлі того, що компанія не досягнула річного плану доходів.

Про це повідомляє Reuters.

В середу компанія оголосила про скорочення 3900 робочих місць в рамках продажу деяких активів і не досягла свого річного грошового плану, що стримало оптимізм від перевищення очікуваних доходів у четвертому кварталі.

Фінансовий директор Джеймс Кавано заявив, що компанія досі "прагне наймати співробітників для досліджень і розробок, орієнтованих на клієнта".

Реклама:

Акції компанії впали на 2% на тривалих торгах, чим прибрали попереднє зростання. За словами аналітиків, причиною падіння стали новини про скорочення робочих місць і нестачу вільного грошового потоку.

"Схоже, що ринок розчарований розміром оголошених скорочень, які становили лише 1,5% робочої сили", - сказав старший аналітик Investing.comДжессі Коен. "Інвестори сподівалися на більш суттєві заходи зі скорочення витрат".

Грошовий потік IBM у 2022 році склав 9,3 млрд дол, що нижче цільового показника в 10 млрд дол, через вищі, ніж очікувалося, потреби в оборотному капіталі.

Реклама:

За даними Refinitiv, загальний дохід за четвертий квартал року не змінився і склав 16,69 млрд дол у порівнянні з оцінками аналітиків у 16,40 млрд дол. На 2022 рік IBM запланувала зростання доходів на 5,5%, що є найвищим показником за останнє десятиліття.



Реклама: