Новини 25 січня: Україна отримає ще 10 тисяч терміналів Starlink, ще одне обленерго оштрафували

Середа, 25 січня 2023, 21:00 -


Інновації в дії

Про Starlink. Німеччина передасть 10 000 терміналів Starlink Україні вже наступного місяця.

Про штраф обленерго. Нацкомісія з регулювання енергоринку та компослуг (НКРЕКП) за результатами позапланової виїзної перевірки оштрафувала "Тернопільобленерго" за порушення графіків відключень електропостачання споживачам.

Про підакцизні товари. В рамках податкової реформи, яку зараз розробляють в Офісі президента, обговорюється повне переведення розрахунків за підакцизні товари в безготівковий формат.

Про ЗАЕС. Росіяни намагаються завербувати для роботи на ЗАЕС півтори сотні білоруських ремонтників - є ймовірність, що окупанти привезуть на ЗАЕС близько 150 фахівців з ремонту, котрі працювали на Білоруській АЕС.

Про збитки довкіллю через війну. За 11 місяців війни російська агресія завдала збитків довкіллю України на суму понад 1 трильйон 743 мільрди гривень.

Ексклюзиви ЕП

Ринок праці 2023: де зараз найбільші зарплати та яких спеціалістів шукають

Аналіз сектору рясніє цифрами. Серед промовистих – 110 тис грн та 7,7 тис грн. Це пропоновані найвища та найнижча зарплати. Хто їх отримає?

Перші у світі. Як український стартап Rekava створює свічки та стаканчики з кавової гущі

Засновники cleantech-проєкту розповіли про створення Reкava, технологію переробки кавової гущі та необхідність свідомого виробництва в Україні.