Фонд держмайна за 115 млн продав львівський готель компанії ексменеджера "Нафтогазу"

Понеділок, 23 січня 2023, 17:41 -

Фонд держмайна на приватизаційному аукціоні продав львівський готель "Власта" за ціною, вищою за стартову в 16 разів, – готель придбала компанія, засновником якої є колишній топ-менеджер "Нафтогазу".

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ, дані в системі закупівель Prozorro.

Готель розташований в 12-ти поверховому будинку, має 157 номерів різних категорій та конференц-хол на 80 людей. Площа готелю – 8174,7 кв. м. .

У ФДМУ зазначають, що останніми роками готель "Власта" зазнав значних збитків. В 2020 році він отримав 251 тис. грн чистого збитку, в 2021 році - 78 тис. грн,  за січень-вересень 2022 року - 421 тис. грн.

Реклама:

Кошти, залучені з приватизаційного продажу готелю, будуть передані на потреби Сил оборони.

За даними в системі Prozorro, готель "Власта" придбала компанія ТОВ "Магнус трейдінг Україна".

Згідно з даними Youcontrol, компанія здійснює такі види діяльності: торгівля пальним, газом та електроенергією, надання інформаційних послуг, добування корисних копалин, дослідження громадської думки, торгівля молочними продуктами, машинами та устаткуванням, будівельними матеріалами тощо. Статутний капітал – 10 тисяч гривень.

Реклама:

Засновником та власником підприємства є бізнесмен Олег Діденко, який також є колишнім топ-менеджером "Нафтогазу". Діденко шість років очолював "Газ України", а також був радником Юрія Вітренко, коли той очолював "Нафтогаз". 

У червні 2022 року його було звільнено з держкомпанії через ймовірний скандал з покупкою нового автомобілю Bentley Bentayga 2022 року випуску за пів мільйона доларів. Як повідомили представники Діденка, заява на звільнення була написана експосадовцем добровільно. За його словами, він придбав автівку офіційно з метою подальшого перепродажу своєму другові, громадянину Німеччини.

Економічна правда

Реклама: