На тлі скандалу про купівлю Bentley з "Нафтогазу" звільнили радника Вітренка

П'ятниця, 10 червня 2022, 21:21 -

З НАК "Нафтогаз України" звільнили радника голови правління Олега Діденка.

Про це йдеться у повідомленні компанії в Telegram.

У повідомленні зазначається, що компанія "не коментує і не несе відповідальність за особисте життя співробітників".

Напередодні народний депутат від "Батьківщини" Олексій Кучеренко опублікував у Facebook дані, що радник голови правління "Нафтогазу" Діденко у кінці травня придбав новий автомобіль Bentley Bentayga 2022 року випуску за 500 тисяч доларів.

Реклама:

Діденко шість років очолював "Газ України". Вітренко, очоливши "Нафтогаз", запросив Діденка бути його радником. 

Доповнено. Як повідомили представники Діденка, заява на звільнення була написана експосадовцем добровільно. За його словами, він придбав автівку офіційно з метою подальшого перепродажу своєму другові, громадянину Німеччини Роману Ліпкіну. В Україні ціна на авто, каже Діденко, була суттєво нижче, ніж у Німеччині, через різницю в курсі.

Так, автомобіль в Україні коштував 255 тисяч євро (Діденко заперечує цифру у 500 тисяч євро, яка пролунала спершу), а в Європі – 315 тисячі євро. Ціна перепродажу громадянину Німеччини була домовлена у 300 тисяч євро.

"Я оформив машину на себе, по такій ціні, і офіційно планував перепродати машину другу в найближчі тижні. Для цього її ще треба доставити в Німеччину", – зазначає ексрадник Вітренка.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: