У РФ вже кажуть, що "прагнутимуть домовитися" по зоні безпеки навколо ЗАЕС до кінця року

Вівторок, 6 грудня 2022, 18:24 -

У МЗС Росії стверджують, що "будуть прагнути" до того, щоб домовленість про створення захисної зони навколо ЗАЕС "було досягнуто до кінця року".

Про це заявив заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков, пише російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

"Ми будемо до цього прагнути. З упевненістю знаю одне - обсяг питань, які зараз опрацьовано, і той набір ідей, які на столі, дають змогу, за наявності здорового підходу і політичної волі, просунутися в цьому напрямку", - сказав Рябков.

При цьому він знову повторив тези російської пропаганди, заявивши, що нібито "все залежить від Києва та його кураторів", які начебто "підтримують війну до останнього українця".

Реклама:

"Залежить це не від нас. У нас якраз проблем зі створенням захисної зони Запорізької АЕС немає.

Залежить це від Києва, його кураторів, які за великим рахунком неодноразово демонстрували своє прагнення, уміння, готовність натискати на гальмо, на стоп-кран і продовжувати політику, яка фактично є заохоченням підтримки війни проти Росії до, як кажуть зараз, останнього українця", - стверджує заступник Лаврова.

Нагадаємо:

Реклама:

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) сподівається досягти угоди з РФ і Україною про створення зони безпеки на Запорізькій атомній електростанції до кінця цього року.

Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков раніше заявляв, що відведення військ Росії з території Запорізької АЕС "бути не може".

27 листопада президент НАЕК "Енергоатому" Петро Котін повідомив, що є ознаки підготовки військових РФ до виходу з території Запорізької атомної електростанції, повідомив президент НАЕК "Енергоатому" Петро Котін в ефірі телемарафону.

Економічна правда

Реклама: