У листопаді РФ недоотримала 1,5 мільярда доларів нафтогазових доходів

Понеділок, 5 грудня 2022, 14:10 -

У листопаді бюджет Росії недоотримав 90,2 млрд рублів (майже 1,5 млрд дол) нафтогазових доходів щодо очікувань Мінфіну.

Про це пише Forbes Russia з посиланням на заяву Мінфіну РФ.

При цьому у грудні російський Мінфін прогнозує приплив додаткових нафтогазових доходів федерального бюджету в розмірі 176,1 млрд рублів - у зв'язку з тим, що нафта на ринку дорожча, ніж було закладено в базовий рівень.

Як прогнозують у Мінфіні РФ, таким чином сукупний за два місяці обсяг коштів додаткових нафтогазових доходів становитиме 85,9 млрд рублів.

Реклама:

При цьому у 2022 році у РФ "тимчасово призупинено" бюджетне правило, яке регулювало використання додаткових доходів федерального бюджету від продажу нафти і газу, тому купівель іноземної валюти і золота за рахунок цих грошей не буде.

У Мінфіні РФ заявляють, що у листопаді Росія отримала загалом 866,4 млрд рублів нафтогазових доходів - це на 32% менше, ніж було в жовтні (1281,7 млрд рублів).

У жовтні обсяг надходжень від продажу енергоресурсів був найбільшим щонайменше із січня 2021 року, свідчать статистика міністерства.

Реклама:

Обсяг додаткових нафтогазових доходів у листопаді обвалився майже вчетверо відносно жовтня: 108,9 млрд рублів проти 435,1 млрд рублів. 

Нагадаємо:

5 грудня набуло чинності рішення Ради ЄС про ліміт ціни на російську нафту і заборону морського транспортування російської нафти до третіх країн.

Альянс ОПЕК+ в неділю, 4 грудня, погодився зберегти видобуток на поточному рівні, щоб оцінити вплив від уповільнення китайської економіки на попит і ціни на російську нафту країнами G7 на пропозицію.

Читайте також: Ціни на російську нафту обмежують, але не можуть визначити рівень. Що відбувається?

Економічна правда

Реклама: