Grain from Ukraine: перше судно з пшеницею для Ефіопії прибуло в Джибуті

Неділя, 4 грудня 2022, 11:17 -


Просто про податки

В рамках гуманітарної програми  "Grain from Ukraine" перше судно з 25 тис тонн української пшениці для жителів Ефіопії прибуло до порту Дорале.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у  Twitter.

Програма "Grain from Ukraine" була запущена 15 листопада з метою допомоги людям тих країн, які найбільше постраждали від гострої продовольчої кризи.

Раніше, ініційовану Україною програму підтримали 22 країни, які надали близько 150 млн доларів.  Загалом планується відправити мінімум 60 суден – не менше 10 на місяць – до країн під загрозою голоду та посухи: Ефіопія, Судан, Південний Судан, Сомалі, Ємен, Конго, Кенія та Нігерія.

Нагадуємо

Україна запускає ініціативу Grain from Ukraine ("Зерно з України") у день пам’яті жертв голодоморів, згідно з якою до 60 суден з українським зерном зможуть бути відправлені до найбідніших країн Африки.  Програма передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року.

Згідно із програмою, Україна спрямує частину зібраної пшениці, що йшла на експорт, на закупівлю для тих африканських та Близького Сходу країн, де вже зараз існують проблеми голоду. Частину експортного зерна можуть викупити держави-учасники проєкту.