Японія планує виділити ще 500 мільйонів доларів для підтримки України

Четвер, 29 грудня 2022, 13:02 -

Японія має намір виділити ще 500 мільйонів доларів допомоги Україні, крім вже наданих 1,1 мільярда доларів фінансової, гуманітарної та військової підтримки.

Про це розповів посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Щодо допомоги, то ми вже надали 1,1 млрд дол і передбачаємо надати ще 500 млн дол допомоги. Також ми розглядаємо інші пакети допомоги", - сказав він.

Що стосується військової допомоги, посол зазначив, що за законом Японія не може безпосередньо надавати зброю. Однак японський уряд вперше вирішив надати нелетальне спорядження: дрони, каски, бронежилети, зимовий одяг, аптечки та пайки.

Реклама:

"Ми продовжуємо розширювати список. І наразі ми ведемо переговори з українськими колегами щодо можливості надання технологій подвійного призначення", – додав Мацуда.

Також, за його словами, Японія допомагає Україні дипломатичними зусиллями – а саме працює з країнами, які ще не визначилися зі своєю позицією щодо цієї війни, або з тими країнами, які все ще зберігають нейтралітет. 

"Так ми намагаємось переконати їх підтримати Україну чи брати участь у міжнародних санкційних режимах", – сказав він.

Реклама:

Нагадуємо:

У "Великій сімці" (G7) очікують активнішого залучення МВФ у 2023 році щодо питання фінансової підтримки України. Але говорити про обсяг нової програми та її умови поки що зарано.

Реклама: