У Мінагрополітики розпочали формувати перелік критичної інфраструктури агросектору

Четвер, 22 грудня 2022, 13:07 -

Міністерство аграрної політики та продовольства розпочинає перелік заявок від підприємств для включення їх до переліку об’єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

20 грудня набула чинності постанова Кабміну, згідно з якою визначаються об’єкти критичної інфраструктури, де виробництво сільськогосподарської продукції визначено, як важливий елемент. 

"Мінагрополітики закріплене як уповноважений орган, який може  розглядати і фіксувати перелік об’єктів критичної інфраструктури. Об’єкти, які є критично важливі для продовольчої безпеки матимуть додаткові інструменти для гарантій отримання електроенергії", – зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Реклама:

У Міністерстві створили робочу групу з ідентифікації та категоризації об’єктів критичної інфраструктури в секторі харчової промисловості та агропромислового комплексу.

Для внесення підприємства в перелік критичної інфраструктури йому необхідно подати дані щодо:

  • належності об’єкта критичної інфраструктури до певного сектору критичної інфраструктури;
  • типу основної послуги, яку об'єкт критичної інфраструктури надає;
  • повної назви організації, форми власності, ЄДРПОУ власника (розпорядника) об'єкта критичної інфраструктури, місцезнаходження організації;
  • керівника, власника об’єкта (прізвище, ім'я, по батькові, номери контактних телефонів, email);
  • найменування, фактичної адреси місцезнаходження об'єкта тощо.

Повний перелік необхідних даних можна переглянути за посиланням.

Реклама:

Нагадуємо:

Мінагрополітики та Світовий банк розробляють програму з відшкодування вартості генераторів та твердопаливних котлів для елеваторів.

Реклама: