"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд об’єднав два державних обленерго в "Українські розподільні мережі"

П'ятниця, 2 грудня 2022, 12:12 -

Кабінет міністрів своїм рішенням об’єднав "Хмельницькобленерго" та "Миколаївобленерго" в новостворене державне підприємство "Українські розподільні мережі".

Про це йдеться в постанові уряду від 29 листопада, що опублікована на сайті КМУ.

Згідно постанові, уряд створив АТ "Українські розподільні мережі", 100% акцій якого належить державі, а управлінням держави здійснює Міністерство енергетики.

Статутний капіт буде сформовано у сумі 1,5 млрд грн шляхом внесення Міністерством енергетики до нього часток держави у двох обленерго: "Хмельницькобленерго" (державі належить 70,0089%) та "Миколаївобленерго" (державі належить 70%). Перший пакет акцій оцінюється у 849 млн грн, другий – у 666 млн грн.

Реклама:

Міненерго також доручено забезпечити утворення та емісію акцій новоствореної компанії, зокрема – забезпечити оплату повної вартості акцій товариства, затвердити рішення про заснування товариства, затвердити оцінку акцій, статут та утворити органи управління й наглядову раду.

Зазначається, що після першої емісії акцій, Міненерго забезпечить збільшення статутного капіталу та здійснення додаткових емісій акцій товариства за рахунок цінних паперів інших обленерго у державній власності та тих, повноваження з управління якими здійснює міністерство.

Нагадуємо:

Реклама:

На початку року повідомлялося, що державні оператори систем розподілу (ОСР) "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго" планують продати державному НАЕК "Енергоатом" 100% акцій у своїх електропостачальних компаніях - ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія" і ТОВ "Хмельницькенергозбут".

Реклама: