За підсумками конференції у Франції Україна отримає обладнання для енергосистеми на €415 мільйонів

Середа, 14 грудня 2022, 12:27 -

Україна отримає обладнання для відновлення енергетичного сектору на суму 415 мільйонів євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Очільник Міненерго Герман Галущенко взяв участь у дискусійній панелі в рамках Форуму з економічної стійкості та реконструкції України, який відбувся у Парижі. 

Він підкреслив важливість солідарності європейських країн для захисту цивільного населення України від енергетичної агресії Росії.

Реклама:

"Через постійні російські атаки наші потреби зростають щотижня. В пріоритеті – високовольтне обладнання, але є потреба й в іншій техніці та запчастинах для проведення ремонту мереж.

Підтримка на суму 415 млн євро, про яку було оголошено на Конференції в Парижі, значною мірою допоможе відновленню українського енергосектору", – зазначив міністр.

За його словами, також наразі  існує потреба у газотурбінних і газопоршневих енергоблоках, які допоможуть забезпечити стабільну роботу енергосистеми.

Реклама:

Нагадуємо:

Об'єкти енергоінфраструктури не зазнали ушкоджень під час масованої атаки дронів зранку 14 грудня завдяки "блискучій роботі" сил ППО - всі 13 БПЛА було збито. Але ситуація в енергосистемі України все ще залишається складною.

На Міжнародній конференції на підтримку України, що відбулася в Парижі, було оголошено про виділення майже мільярда євро допомоги, які допоможуть українцям пережити зиму на тлі руйнування Росією інфраструктури.

У випадку продовження Росією масованих ракетних обстрілів української інфраструктури, українська економіка може скоротитися до 50%.

Реклама: