МЕА допоможе у відновленні та розробці нової енергетичної стратегії України

Вівторок, 13 грудня 2022, 13:52 -

Міжнародне енергетичне агентство та Міністерство енергетики України підписали дворічну спільну робочу програму з метою відновлення української енергосистеми після руйнувань внаслідок атак Росії.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Програму було підписано в паризькій штаб-квартирі МЕА за результатами зустрічі виконавчого директора МЕА Фатіха Біроля та міністра енергетики Германа Галущенка.

Зазначається, що спільна робоча програма зосереджена на ключових коротко- та довгострокових енергетичних пріоритетах України з акцентами на енергетичній безпеці, переході на чисту енергію та плані відновлення енергетичного сектору. 

Реклама:

Згідно з програмою, МЕА надаватиме підтримку Міненерго у розробленні Енергетичної стратегії до 2050 року. У ній окреслено напрямки співпраці, зокрема, безпека енергетичної системи, енергозбереження, низьковуглецевий водень, відновлювані джерела енергії, біогази, а також робота з даними та статистикою.

Крім цього, в контексту посилення енергетичної безпеки МЕА надаватиме допомогу українському уряду в оцінці існуючих засад інвестування в енерго систему та в розробці рекомендацій для їх удосконалення.

Особлива увага до відновлюваної енергетики у програмі спричинена як значним потенціалом України у цій сфері, так і сучасними тенденціями, що посилюються внаслідок війни та енергетичної кризи. 

Реклама:

Нагадуємо:

Єврокомісія профінансує близько 30 мільйонів світлодіодних ламп для України, про необхідність такої підтримки заявив президент Зеленський.

Реклама: