В Україні арештували активи "МАЗ" на 50 мільйонів

Вівторок, 13 грудня 2022, 13:38 -


Інновації в дії

За результатами обшуків у компанії, пов'язаної з РФ та РБ, яка підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, товарно-матеріальні цінності підприємства на понад 50 млн грн арештували. За даними ЕП, йдеться про "МАЗ".

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.

"За результатами обшуків складських приміщень компанії, яка підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, детективи БЕБ вилучили 8 транспортних засобів, комплектуючі та автозапчастини. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей, набутих протиправним шляхом, становить понад 50 млн грн.

Ухвалами районного суду м. Києва на згадані ТМЦ накладено арешт", - йдеться у повідомленні.

У БЕБ встановила, що у 2020-2021 роках службові особи компанії купували автомобілі та запчастини до них через підконтрольних фізосіб - підприємців, через договори комісії.

Підкреслюється, що безпосередніми постачальниками товару в багатьох випадках були компанії з Росії та Білорусі. Використання такої схеми призвело до ненадходження до бюджету України понад 21 млн грн податків.

За даними джерел ЕП у правоохоронних органах, йдеться про білоруське ВАТ "Мінський автомобільний завод" (МАЗ).

"Наразі вживаються заходи щодо визначення повного кола причетних до протиправної діяльності осіб, притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих державі збитків", - заявили у відомстві.

"БЕБ, у межах своїх повноважень, розслідує правопорушення в економічній сфері компаній, що прямо або опосередковано пов’язані з РФ та РБ.

Майно, вилучене в межах цих кримінальних проваджень, вже приносить дохід нашій державі. Україна вже отримала понад 2,2 млрд гривень доходів завдяки арештованим БЕБ активам РФ та РБ", - зазначив директор БЕБ Вадим Мельник.

Економічна правда